NAgoods-01_01

Aqua Soil – recenzija

Trenutno na tržištu vodeći supstrat je Aqua Soil Amazonia. Pored ovog već naširoko poznatog proizvoda postoje još Aqua Soil Malaya i Aqua Soil Africana. Razumijevanjem karakteristika i djelovanja ova dva supstrata moći čete uživati u akvarijima s drugačijim parametrima vode u odnosu na one koji se dobivaju korištenjem Amazonije.

NAgoods-01_01 Aqua Soil

NAgoods-01_01

Aqua Soil Malaya

Istaknuta osobina Malaye je njegova oker boja, te svojstvo da podiže kiselosti vode. Zbog toga ovaj Supstrat je pogodan za biljke koje rastu sporije poput Cryptocoryne, za razliku od stabljičastih biljaka koje nakon određenog vremena zahtijevaju presađivanje. Kako Malaya sadrži manje količine dušika poželjno je koristiti prihranu koja se dodaje u supstrat poput Iron Bottom i Multi Bottom, a posebno za rast već spomenutih Cryptocoryne koje sve hranjive sastojke uzimaju kroz svoj korijen.

Primjer korištenja Malaye

NAgoods-01_04_ Aqua Soil Malaya

NAgoods-01_04

“Ostavite si vremena da narastu” to je ključ za uspješno držanje Cryptocoryne, biljke koja ne voli da je se presađuje. Podizanje kiselosti vode s Malayom jednostavan je način za uspješan rast Cryptocoryne.

NAgoods-01_02_ Aqua Soil Malaya

NAgoods-01_02

Akvarij veličine 90x45x45 cm

Aqua Soil Africana

Aqua Soil Africana svojom prepoznatljivom crvenkastom bojom koju često susrećemo u tropskim krajevima, te tako dodaje tropski “štih” svakom akvariju. Zbog smanjene hranjivosti Africana i Malaya usporavaju rast biljaka. Oba supstrata idealni su za one koji žele usporiti rast svog bilja po kojem je poznat Aqua soil Amazonia. Supstrati su pogodni i za početnike koji još nisu svladali upravljanje kvalitetom vode.
Primjer korištenja Africane

NAgoods-01_05 Aqua Soil Africana

NAgoods-01_05

Vidljivi crvenkasti supstrat daje osjećaj tropske prašume. Epifitne biljke poput mahovina i paprati dobro uspijevaju u kombinaciji s Africanom zbog njene smanjene hranjivosti.

NAgoods-01_03_ aqua soil africana

NAgoods-01_03

Akvarij veličine 90x45x45 cm

ⒸTakashi Amano

Izvorni članak možete pronaći na ADA Aqua Jurnal

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.